Değerli Öğrencilerimiz Tıp Fakültesine Hoş Geldiniz

Değerli öğrencilerimiz;

Öncelikle tıp fakültesini kazanma başarısını göstermiş olmanız, hekimlik mesleğine ilk adım atmış olmanız ve üniversitemizi tercih etmeniz dolayısıyla sizleri candan tebrik ederiz. Tıbbiyeye ve aramıza hoş geldiniz. Mesleğiniz, okulunuz ve eğitim-öğretim döneminiz hayırlı olsun.

Üniversiteli olmak ve hekim adayı olmak, sıradan bir başarı değildir. Bu aynı zamanda, kendinizin, ailenizin, mesleğinizin ve ülkemizin geleceğini değiştirmeye ve geliştirmeye yönelik potansiyele namzet olmaktır.

Bilindiği gibi hekimlik tüm dünyada en saygın mesleklerden biridir, Dünyanın her yerinde çalışma ve alaka görme fırsatını kazandırır. Her geçen gün hekimlere olan ihtiyaç artmaktadır.

Akademisyenler olarak bizler, yönetsel ve insani açıdan sizleri bilgili, becerili, faydalı ve girişken olarak geleceğin beş yıldızlı hekimleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte sizlerle bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağız, yol gösterici olacağız ve iyi bir hekim olmanız için çalışacağız.

Eğitim sürecinde kendinizi, en iyi şekilde yetiştirebilmeniz için kitap okumanız gerekecek. Ayrıca kurslara katılarak, öğrenci kulüplerine ve öğrenci değişim programlarına katılarak, sosyal ve mesleki projelerde görev alarak farklı deneyimler kazanmanız mümkün olacaktır.

Bir üniversiteli olarak, fiziksel ve zihinsel gelişiminiz yanında duygusal gelişiminizi de sağlayarak duygusal zekânızı artıracak, kültürel, ahlaki, manevi ve insani donanımlarınızı güçlendireceksiniz.

Aynı yollardan geçmiş ve deneyim kazanmış meslektaşlarınız olarak bizler, ilk tanışmamızda sizlere alanımız ve yaşamınız ile ilgili aşağıdaki önerilerimizi paylaşmak istedik.

1. Üniversitede en sık gideceğiniz mekân Kütüphane, en sevdiğiniz dostlarınızdan birisi de kitaplar olsun. Üniversite eğitiminiz boyunca kitap okumanızı ve bu alışkanlığı bütün yaşamınıza taşımanızı tavsiye ederiz.

2. Dijitalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Bu doğrultuda artık sosyal medyayı ve ofis programlarını hemen herkes kullanabiliyor. Sizlerin ilaveten tercih edilen diğer bilişim programlarını da öğrenerek bu yeniçağda fark oluşturmanızı bekliyoruz.

4. Stajlara ve uygulamalara önem veriniz. Sadece teorik derslerle yetinmeyerek uygulamalarda da aktif olunuz.

5. Akademik başarınızı yüksek tutmanız (not ortalaması), ayrıca Farabi-Erasmus gibi öğrenci değişim programlarına katılmanız için size büyük avantaj sağlayacaktır.

6. Sadece kendi bölümünüzde değil, diğer bölümler ve üniversitelerdeki hocalarla ve üst sınıflarla da iyi iletişim kurmanız size katkı sağlayacaktır.

7. Şimdiden mezuniyet sonrasına yönelik hedef belirlemeniz (akademisyenlik, uzmanlık, özel sektör, diğer vb.) sizi geleceğe hazırlayacaktır.

8. “Mantık sizi A noktasından B noktasına; hayaller ise her yere götürür (A. Einstein).” Hayal kurmaktan, meraklı olmaktan, keşfetmekten ve öğrenmekten asla vazgeçmeyiniz.

9. Kötü alışkanlıklarınızı ve kötü arkadaşlıklarınızı terk etmenizi, iyi alışkanlıklar edinmenizi önemle tavsiye ediyoruz.

10. Dürüst, hoşgörülü, çalışkan, iyiliksever, güvenilir, pozitif, Adil ve Ahlaklı olun. İyi bir karaktere sahip olmak not ve bilgiden daha kıymetlidir.

11. Her gün erken yatmanız ve erken kalkmanız, spor yapmanız gelecek yıllarınızı sağlıklı geçirmeniz için iyi bir yatırım olacaktır.

12. Geziler, sosyal faaliyetler ve okul dışı etkinliklerle aktif bir öğrencilik (öğrenci kulüpleri bir fırsattır) geçirmeniz, duygusal zekânızı ve özgüveninizi artıracaktır.

13. Hayatta başarılı olmanızı sağlayacak yeteneğiniz duygusal zekânızdır. Bu nedenle duygusal zekânızı yükselttiğinizde ve aşağıdaki şiirde belirtilen şekilde bir yaşam sürdüğünüzde gerçek başarıya ulaşmanız mümkün olacaktır.

Eğer, ruhunu tanıyıp güzelleştirebilirsen,

Ve bedenini talimatına uygun kullanabilirsen,

Eğer, düşünmeyi alışkanlık haline getirebilirsen,

Ve kaybetmeyi de, kazanmayı da şükürle karşılayabilirsen,

Eğer, en güzel hayattan özet çıkartıp, kopya çekebilirsen,

Ve en büyük dava uğrunda adanmış olarak yaşayabilirsen

Eğer, hiçbir emeğin boşa gitmediğini görebilirsen,

Ve her iyiliğin karşılığının kat kat olacağını bilirsen,

Eğer, hayatına yıllar, yıllarına hayat katabilirsen,

Ve yorgun bedenini çalışmaya ikna edebilirsen,

Eğer, dostlarını kıskandırmamayı ve düşmanlarını azdırmamayı başarabilirsen,

Ve ne çok saf ne de çok akıllı görünmemeyi başarabilirsen,

Eğer, insanların çoğunun doğru yolda olmadığını görebilirsen,

Ve yalnız başına kalsan da doğrudan ayrılmamayı başarabilirsen,

Eğer, hayaller dünyasında yaşamadan hayal kurabilirsen,

Ve makama, paraya, nisaya esir olmadan kalabilirsen,

Eğer, aşırıya kaçmadan tüm insanları sevebilirsen,

Ve senden nefret edene de saygı duyabilirsen,

Eğer, sana kimse güvenmezken, sen güvenebilirsen,
Ve sana iftira atıldığı halde soğukkanlı kalabilirsen,

Eğer, ağlayana üzülmekle yetinmeyip onu güldürebilirsen,

Ve sevgiyi paylaşarak gönüllere girebilirsen,

Eğer bir dakikayı altmış saniyede koşabilirsen,

Ve hayatı her şey dâhil yaşayabilirsen,

Eğer, haklı olduğunda bile özür dileyebilirsen,

Ve sabretmekten usanmadan sabredebilirsen,

Eğer, dünya sevgisini benliğinden söküp atabilirsen,

Ve hesap gününü hesaba katarak yaşayabilirsen,

Eğer, dünyadan kimsenin canlı çıkamayacağını bilirsen,

Ve öldüğünde herkes ağlarken sen gülebilirsen, O zaman ki dünyada da gerçek başarıyı kazanmış olursun sen...

Yaratılanların en şereflisi olan insana hizmet eden bir meslekte çalışacağınızı sizlere tekrar hatırlatırız.

Bu düsturla mesleğinizin kıymetini bilmenizi, başta kendinize, ailenize, ülkenize ve insanlığa hayırlı hizmetler yapmanızı, karınca misali çok çalışıp az eğlenmenizi, çok üretmenizi, elinizdekini karşılıksız paylaşmanızı ve başarılı olmanızı umut ederiz.

Hocalarınız olarak, 6 yıl boyunca hep yanınızdayız. Kapılarımız sizlere faydalı olmak adına her zaman sonuna kadar açık olacaktır.

Aramıza ve tıp ordusuna hoş geldiniz!

Eklenme Tarihi : 13-10-2020 10:27:06