Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik genel kurul toplantısı Morfoloji binası Amfi I salonunda öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr.Tevfik NOYAN, Fakültenin kuruluşundan bugünlere gelmesinde emeği bulunan herkese şükranlarını sunarak, bu yıl ilk mezunlarını verecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını dile getirdi. Sağlık Bakanlığı ile Ordu Üniversitesi arasında yapılan afiliasyon sonrasında Ordu’da sağlık alanında büyük ve hızlı ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek,  mevcut hastanede fiziki şartların yetersiz olmasına rağmen öğretim elemanlarımızın olağanüstü gayretleri sonucunda Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çok önemli başarılara imza attığını belirtti.

Ordu’da pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavinin Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Prof. Dr. NOYAN, ilimizde yapılan nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu, yeni yapılacak şehir hastanesinin de hizmete girmesiyle birlikte afilasyonun devam edeceğini belirterek, özverili çalışan bu akademik kadronun ülkemize, insanlığa ve özelde Ordu’ya katkı sağlayacak çok başarılı çalışmaları gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti.

Tıp Fakültesinin akademik ve idari personeliyle çalışmalarına özveri ile devam ettiğini belirten Prof. Dr. Tevfik NOYAN, özellikle  asistan eğitiminde bir çok zorlukların yaşandığını fakat başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini görmek bizleri mutlu etmektedir dedi. Daha sonra öğretim üyeleriyle 2016-2017 Akademik Yılının değerlendirilmesi ve 2017-2018 Akademik Yılının planlanması yapılarak toplantı sona erdi.