Engelli Parkuru Etkinliği (07.03.2018)

Ordu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Kulübü öğrencileri tarafından 6 Mart Salı günü, engellilere yönelik empatiyi yaygınlaştırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla “Engelli Empati Parkuru” kuruldu. Morfoloji Binası Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, iki engel grubunu canlandırdı. Tekerlekli sandalyeler ile bedensel engelli bireylerin, günümüzde karşılaşabilecekleri problemleri canlandırarak farkındalık duygusu yaratmak amaçlandı. Diğer grupta ise göz bandajı takılarak tahta bir baston ile kurulan parkur dolaşıldı. Engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekildi.

Öğrenciler etkinliğin, her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenmiş bir etkinlik olduğunu belirttiler.