Dans Terapisi Etkinliği (09.04.2018)

Ordu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Kulübü, 8 Nisan Pazar günü Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri “Dans Terapisi” adlı etkinliğin ikincisini düzenlediler. Katılımcılar, İzmir Dans Terapileri Derneği Başkanı/Dans Terapisti Dr. Alper ZOBARLAR’ın katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, dansın bütünleyici ve iyileştirici bir sanat olma özelliğinden faydalanılarak müzik ve oyunlar aracılığı ile güvenli bir ortamda kişinin içsel kaynaklarına ulaşıldığından, değişkenlerle başa çıkabilme ve adaptasyon mekanizmalarının gelişiminin sağlanılmasına yönelik çalışmalar yapıldığından bahsettiler.

Terapi sonrasında neredeyse tüm katılımcılar terapinin kendilerini çok rahatlattığını, böyle bir ortamda tekrar bulunmak istediklerini ve inanılmaz hafiflemiş, iyi hissettiklerini belirttiler. Terapistimiz Dr. Alper ZOBARLAR ise katılımcılardan müthiş bir enerji aldığını ve Ordu’ya tekrar gelmek istediğini belirterek, katılımcıları diğer illerdeki Workshop’larına davet etti.