AİDS Farkındalık Etkinliği (29.04.2018)

Ordu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Kulübü, 28 Nisan günü Ordu Migros AVM’de “AIDS Farkındalık Etkinliği” düzenledi. Etkinliğe 20’nin üzerinde Tıp Fakültesi öğrencisi katılım gösterdi. AIDS ve HIV hakkında, soru-cevap yöntemi ile doğru bilinen yanlışları öğrenip, düzelttiler. Halka AIDS’in nasıl bir sendrom olduğunu, ne gibi belirtilerinin bulunduğunu,  HIV ile enfekte olmuş bireylerin de diğer sağlıklı bireyler gibi konforlu bir hayat yaşayabileceklerini anlattılar. Broşür ve materyal dağıtımı yaparak, halkı korunma yolları konusunda bilgilendirdiler.

Etkinliğe Ordu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Kulübü Akademik Danışmanı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilay Taş da katılarak öğrencilere destek oldu.

Etkinlikte halk tarafından yoğun bir ilgi ve merak ile karşılaşan Tıp Fakültesi öğrencileri gün sonunda 150’ye yakın kişiye materyal dağıtımı yaptıklarını ve çok daha fazla insanı bilgilendirdiklerini belirttiler. Yaptıkları bu etkinlik dolayısıyla çokça takdir aldıklarından, halkın çoğunluğunun bilinçli olduğunu ve daha da bilinçlendirilmek istediğini gördüklerinden ötürü fazlasıyla mutlu olduklarından bahsettiler.