2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YKS KAYIT DUYURUSU

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı YKS Kayıt bilgilendirmesi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

YKS Kayıt Kılavuzu İçin Tıklayınız

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1-      ÖSYM’nin web sayfasından alınacak olan sınav sonuç belgesinin çıktısı.

2-      Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ve fotokopisi veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

3-      12 adet 4,5 x 6 (cm) ebadında vesikalık fotoğraf, (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

4-      Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Kayıt esnasında Üniversitemiz yetkilileri tarafından onaylanacaktır.)

5-      Askerlik Durum Belgesi (28 yaşını doldurmuş erkek adaylardan istenecektir.)

6-      Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği        yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması;

(YÖK: Kayıt Yaptıracak Adaylara Salgın Nedeniyle Heyet Raporu Kolaylığı 29.08.2020 )

• Kayıt için aşağıda belirtilen formlar doldurularak Birim Öğrenci İşleri Bürolarına teslim edilecektir. ( Formlar Bilgisayar Ortamında veya Tükenmez Kalem ile Doldurulabilir)

Öğrenci Tanıtım ve Kayıt Formu (Doldurulması Zorunlu)

Beyana Esas Bilgiler Formu (Doldurulması Zorunlu)

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Başvuru Dilekçesi (Sınava Katılmak İsteyenler doldurmalıdır.)

Muafiyet Dilekçesi (Daha önce başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görenler için isteğe bağlıdır.)

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

1) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

2) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

3) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

4) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemler yapmaya yetkilidir.

5) Adayların askerlikleri ile ilgili sorunları için Askerlik Şubelerine, Yurt ve Kredi konusunda ayrıntılı bilgi için ise Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Kayıt Adresi: Cumhuriyet Yerleşkesi Cumhuriyet Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı No:218

Altınordu / ORDU PK : 52200

Eklenme Tarihi : 27-08-2020 15:18:15