Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi TAŞCI'nın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı
14 MART 2021 TIP BAYRAMI KONUŞMASI

Saygıdeğer öğretim üyesi arkadaşlarım, değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler ve tüm sağlık çalışanları 14 Mart tıp bayramınızı en içten dileklerim ile kutluyorum.
Tıp mesleği, eğitiminden mesleki yaşantısına kadar büyük zorluklarla geçen ve özveri ile çalışıp ağır yorgunluklar içerisinde, yüksek iş doyumu ile devam eden, kutsal bir yolculuktur. Ülkemizde tıp bayramı 14 Mart 1827’den beri kutlanmaktadır. Bu uzun tarihsel süreçte nice özel günlerde ve yıllarda kutlanan Tıp Bayramı, bugün yine tıp tarihi açısından özel bir yılda kutlanmaktadır. Bugünü özel kılan COVİD-19 pandemisinin tüm dünyayı etkilemesinin yanı sıra ülkemizde de yoğun bir şekilde etkisini göstermesidir. Milyonlarca insanın ölümüne ve hastalanmasına yol açan pandemide, sağlık çalışanlarının ve tıp fakültesi öğrencilerimizin ön saflarda cansiperane çalışmaları takdire şayandır. Bu özel günde yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca pandemi ile mücadelede sağlığını yitiren ve hastalanan tüm sağlık çalışanlarına ve tıp fakültesi öğrencilerine de acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, bu amansız mücadeledeki büyük başarısının en büyük payına sahip olan sağlık çalışanı paydaşlarını bir kez daha yürekten kutluyorum. Dünya tıp tarihine altın harflerle yazılan, her biri bir destan olan pandemi ile mücadele yılımız, her zaman sağlık çalışanlarına duyulan minnetle anılacak bir yıl olacaktır.
Değerli öğrencilerimiz, pandemi nedeni ile 2020 ve 2021 yılı içerisinde teorik derslerimizi uzaktan eğitim yolu ile yapmak zorunda kaldık. Bu durumun sıkıntılarını ve dezavantajlı yanlarını biliyoruz. Buna göre gelecekte alacağımız önlemler ile sorunları birlikte aşacağımıza inancım tamdır. Diğer taraftan pandemi ile mücadele kapsamında yardımları ile göz dolduran tıp fakültesi öğrencilerimize de teşekkür ederim.
Bugün bir müjdeyi vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversitemiz tıp fakültesi hizmetlerini, layık olduğu kaliteli bir aşamaya getirecek olan tıp fakültesi inşaatı başlamıştır. İki yıl içerisinde tamamlanacak olan hastane ile birlikte dünya standartlarında hizmet vermeye başlayacağız. Bu süreçte, hep işin içerisinde olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanlığı nezdinde valiliğimiz ve sağlık il müdürlüğümüze, büyük şehir belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve özellikle bütün iş yüküne rağmen özel olarak ilgilerini esirgemeyen rektörümüze teşekkürü bir borç bilirim. Hastanemiz Üniversitemiz rektörlüğü arkasındaki 250 dönümlük arazi üzerine yapılmaktadır ve Tıp fakültesi (morfoloıji) binası da aynı yere büyütülerek yeniden yapılacaktır. Bu araziyi fakültemiz ve hastanemize tahsis eden rektörümüz başta olmak üzere tüm üniversitemiz yönetim kurulu ve senato üyelerine teşekkür ederim.  Ayrıca akademik olarak öğretim üyesi sayımız ve niteliğimiz yükselmektedir.  Bugün 13 profesör, 23 Doçent, 41 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 32 araştırma görevlisi olmak üzere 112 öğretim elemanı ile çalışmalara devam etmekteyiz. Böylece tıp eğitiminin tüm alanlarında öğretim üyesi eksikliği hemen hemen giderilmiştir.  Bu nedenle daha önce öğretim üyesi sayısının eksikliği dolayısıyla tıp fakültesi öğrencilerimizin başka illerden eğitim almasına gerek kalmamış, hem de diğer illerden öğretim üyesi görevlendirilmesine ihtiyaç duyulmamaktadır. Diğer taraftan laboratuvarlarımızın alt yapısı bütçe imkanları ölçüsünde geliştirilmeye devam etmektedir.
Tıp bayramımızı kıymetli sağlık çalışanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz ile birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Herkese sağlık ve afiyetler diliyorum.
Saygılarımla

Prof. Dr. Niyazi TAŞCI