TIP FAKÜLTESİ

Fakültemizde BİLİŞİM LABORATUVARI Açıldı (22.02.2018)

Her geçen gün fiziki ve akademik gelişimini bir üst seviyeye taşıyan Fakültemizde “Bilişim Laboratuvarı” hizmete açıldı.

Kurulduğu günden itibaren güncel bilgiye hakim, değişimi takip eden, inovasyon yeteneğini geliştirmiş öğrenci ve akademisyen yetiştirmeye çalışan Fakültemiz, öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alabilmesi için 32 kullanıcılık Bilişim Laboratuvarını hizmete açmıştır. Her öğrenciye bir bilgisayar tahsis edilecek şekilde tasarlanan Bilişim Laboratuvarında tam donanımlı bilgisayarlar, yaygın olarak kullanılan güncel istatistik programlar ve internet erişimi bulunmaktadır. Bilişim Laboratuvarında ayrıca Fakültemizin Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı tarafından yürütülecek lisans ve lisansüstü düzeyindeki Biyoistatistik ve Bilişim Teknolojileri dersleri de gerçekleştirilecektir. Laboratuvar imkanlarından Fakültemiz öğrenicilerinin yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencileri de yararlanacaktır.

Dekan Prof.Dr.Tevfik NOYAN “Sağlık sektörü teknoloji kullanımı ile paralel ilerlemektedir. Bu laboratuvar sayesinde öğrencilerimize, bilişim dünyasını tanımalarını, teorik istatistik bilgilerini uygulama ile pekiştirmelerini ve akademik becerilerini çağın teknolojik özellikleri doğrultusunda geliştirmelerini sağlayacak imkanlar sunulmuştur. Bu laboratuvarda yürütülecek dersler, yapılacak araştırma ve incelemeler sayesinde öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları söz konusu olacaktır'' şeklinde konuştu.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 15:28:57