TIP FAKÜLTESİ

Tıp Fakültesinin Bölgesinde Üstlendiği Önemli Rol Konuşuldu (02.11.2017)

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, gerek il gerekse bölge bazında sağlık alanının profesyonelleşmesine örnek teşkil eden Üniversitemiz Tıp Fakültesinin daveti üzerine akademik kurul toplantısına katıldı.

Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan ve akademisyenler katıldı.  Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Tevfik Noyan, geçmiş eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Dekan V. Noyan sunumunda; akademik kadro yapılanması, eğitim-öğretim planlama faaliyetleri, mevzuat alanında yapılan çalışmalar, fiziki mekanlarda yapılan iyileştirme çalışmaları, bilimsel faaliyetler ve toplantılar, Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen tetkik, muayene, tedavi ve ameliyat sayıları ile Tıp Fakültesi akademisyenlerinin almış olduğu poster ve sözlü sunum ödüllerine ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu.  

Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesinin bölgesinde sağlık alanında etkin ve güçlü olması için başlattığımız çalışmalar meyvelerini vermektedir. Akademik personelimiz ve öğrencilerimizin sayıları her geçen yıl bir öncekine göre artış göstermektedir. Ordu ilinin sağlık sorunlarını çözümüne yönelik Tıp Fakültesi akademik personelimizin gösterdiği gayret ve çaba takdire şayandır.  Bugün gelinen durum fiziki mekan olarak sıkışmış olan hastane binamızın talepleri karşılamada zorluklarla karşılaştığı gerçeğidir. Bu anlamda yeni eğitim araştırma hastanesi inşaatının kısa sürede başlatılarak hizmete girmesi en büyük dileğimizdir. Bizler Üniversite yönetimi olarak bu çalışmalarda yerimizi alırken elimizden gelenin en iyisini yapmak fikriyle hareket etmekteyiz. Güçlü ve başarılı bir üniversitenin asli unsuru olan bütün kurum yöneticilerinin motivasyonunu ve yetkinliğini arttırmak için de her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Üniversitemizi kurumsal kimliğiyle ön plana çıkarmak için sarf edilen gayretler kurumumuzun daha ileriye taşınmasını sağlamaktadır Bu toplantılar, çıkılan yolda hedeflenen amaca ulaşmak adına önem arz etmekte ve meseleleri birlikte konuşuyor olmanın üniversitenin ve fakültenin yarınları için pozitif katkılar sağlamaktadır. Bununla beraber bugün burada yapılan sunumla gördük ki Üniversitemizin hızlı gelişimiyle birlikte aynı gelişimi Tıp Fakültemiz de göstermiştir. Fakültemiz bünyesindeki bu hızlı gelişim bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” dedi.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 16:40:20